Πρόγραμμα

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 EN

12 Φεβρουαρίου 2024

Παρουσίαση του λογoτύπου για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, κατά την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Κύπρο.

Μπορείτε να βρείτε το λογότυπο εδώ

 

1 Μαΐου 2024

Επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο (με πρόσκληση)

Την 1η Μαΐου, ημερομηνία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ το 2004, θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία μαθητών από σχολεία από ολόκληρη την Κύπρο. 

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen.

 

Φωταγώγηση κτηρίων με το λογότυπο των 20 χρόνων της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ

Φωταγώγηση Προεδρικού Μεγάρου, Κυβερνητικών και άλλων εμβληματικών κτηρίων στη Λευκωσία με το λογότυπο των 20 χρόνων της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

 

9 Μαΐου 2024

Εμβληματική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (με πρόσκληση)        

Στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί εμβληματική εκδήλωση για τα 20χρονα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα από τα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου και την Ομάδα Πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.  Θα παρουσιαστούν, επίσης, έκθεση φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφορικών, με ιστορικούς σταθμούς της ευρωπαϊκής πορείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. Θα ακολουθήσει προβολή στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

 

17 Μαΐου 2024

Εγκαίνια υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας 

Εγκαίνια υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στην εντός των τειχών Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Με αφετηρία την οδό Ληδήνης και κατάληξη στο Ερευνητικό Κέντρο ΚΕΕΑΕΔ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, η έκθεση προβάλλει την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και την 20χρονη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ. 

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου 2024.

 

31 Μαΐου 2024 – 23 Ιουνίου 2024

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώνει, την πραγματοποίηση του 25ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, με παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Το Φεστιβάλ είναι o κορυφαίος θεσμός στον τομέα του σύγχρονου χορού, ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού. Φέτος θα παρουσιαστούν ομάδες από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού συμμετέχει στη Δράση EU20, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα εδώ.

 

logo

© 2024 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών,

Υπουργείο Εσωτερικών, Κυπριακή Δημοκρατία

republic of cyprus logo
Com2go Logo